Fælles om det sociale ansvar 2019

Reportage og dokumentation: Opleve eller genoplev Fælles om - konferencen 2019 på Diakonhøjskolen. Med Irene Nørgaards fyldig reportage, nedslag i en række workshops samt grundige referater af Jørn Henrik Pedersens, Lene Tanggaard og Helle Hedegaard Heins pelnum-oplæg, fastholder magasinet konferencens forskellige indlæg og oplæg. Nyd også Lars Salomonsens billeder fra den 6 timer lange konference. 

Det 24 sider store magasin fastholder de vigtigste pointer fra konferencen til en videre drøftelse om samarbejdet mellem kommuner, folkekirker og de kirkelige sociale organisationer.

 

 


Billeder fra konferencen

Oplev eller genoplev konferencen gennem fotograf Lars Salomonsens mange pletskud. Klik på billederne og se dem i stort format.

læs også journalist Irene Nørgaards fyldige reportager fra dagen. Billeder og tekst er samlet i magasinet, der kan hentes her

Konferencen i medierne

Fra folkekirken.dk 

Suppeaften samler folk, kirke og kommune
I Sankt Clemens Sogn i Randers er man gået sammen med kommunen om det sociale arbejde på ældreområdet. Det har nedbrudt fordomme og skabt en bevidsthed om at kunne løfte i flok.

 

Præster lærer læger at tale om eksistens
Hospitalspræsterne er blevet en integreret del af personalet på landets sygehuse. I 'Eksistenslaboratorium' hjælper de læger og sygeplejersker til at tale om døden og meningen med livet.

 

Skole og kirke slår ring om udsatte børn
Nørre Tranders Kirke samarbejder med lokal folkeskole om børneomsorgsgruppen Åberg. Her får børn med forskellige udfordringer derhjemme mulighed for at mødes i et fortroligt rum, hvor der ikke føres rapport.

 

Diakoni er igen kommet på dagsordenen
Diakoni har altid været en del af kirkens DNA. I Danmark har de kirkelige organisationer traditionelt løftet en stor del af det sociale arbejde, men nu vokser sognenes engagement.

 

Diakoni - kirkens omsorgstjeneste
Kirkens sociale arbejde kaldes diakoni. Ordet stammer fra det græske diakonìa, som betyder tjeneste.

 

Aarhus Stifttidende:
Biskop vil skabe nye netværk mellem kirker og kommuner​

Jyllands-Posten:
Biskop vil knytte kommuner tættere sammen med kirken

Randers Amtsavis: 
Biskop vil skabe nye netværk mellem kirker og kommuner​

 

Fra Kirke.dk (kræver abonnement)

Fra kirke-stat deja vu på Christiansborg til kommunal stormkur i Aarhus

Konference: Kirke og kommune i forsigtig pardans

Professor: Pas på "tankeløse" målinger, når kirken arbejder med kommunen

 

Fra Kristeligt Dagblad (kræver abonnement)   

Kirken hjælper gerne kommunen socialt
Muligheden for samarbejde mellem folkekirken og kommunerne om socialt arbejde har aldrig været bedre. Men det bliver ikke udnyttet tilstrækkeligt. Derfor holdt Aarhus Stift i går en netværkskonference

Når folkekirken kæmper om, hvad folket vil have

Video: Kirken kan udbrede modkultur

Det kristne budskab om 'nåde for ingenting' står i skærende kontrast til samfundet menneskesyn, hvor det enkelte menneske er uden værdi i sig selv. Folkekirken har en vigtig opgave i at udfolde en modkultur, mener professor Jørn Henrik Petersen fra Center for Velfærdsstatsforskning på Syddansk Universitet.

 

 


Fælles om det sociale ansvar - magasinet 2018

Reportage og dokumentation: Opleve eller genoplev Fælles om - konferencen gennem ord og billeder og læs fyldige referater af konferencens indlæg i magasinet.

Det 28 sider store magasin fastholder de vigtigste pointer fra konferencen til en videre drøftelse om samarbejdet mellem kommuner, folkekirker og de kirkelige sociale organisationer. 

Hent magasinet her.  

 

 

Konferencen i medierne

23.01.18:
TV2 Østjyllands reportage fra konferencen 

7.4.2018:
Sogne og kommuner skal genopdage hinanden
Kirkeminister Mette Bock skriver en klumme i Kristeligt Dagblad med udgangspunkt i Fælles om - konferencen. 

Læs den her.